14. elokuuta 2014

Jos tahdot ajaa mut pois/Niin just noin/Sä mua epäillä voit

Viime yönä näin jos jonkin moista unta... Törmäsin mummolassa isoveljeeni, joka oli venynyt pituutta reilusti viime näkemästä. Hieman oli halailu hankalaa yli kaksimetrisen läheisen kanssa... Mummolassa oli myös kummityttöni, konttaavana taaperona. Ipana putosi isomummonsa sylistä, mutta ei ollut moksiskaan. Leikittiin pitkään jääkaappimagneeteilla. Seuraavassa unessa mun ystävät oli järjestäneet mulle yllätyshäät ja vaikka kuinka yritin olla kohtelias, jouduin lopulta kieltäytymään alttarille menosta. Tämä johti totta kai riitaan sulhasen kanssa-mutta se oli nopeasti selvitetty ja yhteiselo jatkui.
Koska yllämainitut unet oli tuoreessa muistissa herättyä ja ne sisälsivät paljon tarkkoja yksityiskohtia, päätin pitkästä aikaa etsiä merkityksiä unikirjasta. Useampikin mainitsemistani asioista kertoi onnellisuudesta, hyvinvoinnista ja tasapainoisesta arjesta. Sitähän tämä on. Jokunen päivä sitten Setämiehellekin sanoin etten muista koska viimeks olisin ollut näin luottavainen syksyn suhteen. Tulkintakirja kertoi myös luotettavista ystävistä ja turvallisuudesta-ja aika loogisesti nämä liittyvät yhteenkin. Mulla on ystäviä, joista en olis valmis luopumaan mistään hinnasta.
Yllätyin taas miten paljon unet oikeasti voi kertoa, kuinka hassua onkaan että moni unikuvissa nähty asia merkitsee lopulta samaa. Toki noidenkin unien joukkoon mahtui viitteitä myös negatiivisimmasta asioista, kuten läheisen äkillisestä kuolemasta, mutta myös nämä mainitut asiat olivat jotenkin itsestään selvyyksiä. Eihän sitä ikinä tiedä koska joku läheinen lopettaa (syystä tai toisesta) tämä maallisen vaelluksen. Tulkitsemiseen on osattava suhtautua tietyllä huumorillakin, kaikkea ei kannata uskoa mitä kirjassa lukee. Hyväksi esimerkiksi mainittakoon viime yön unista löydetty viittaus siihen, että haluaisin alitajuisesti saada nuhdesaarnan joltakulta auktoriteetilta. Ehkä haluankin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti