4. huhtikuuta 2012

Facebook ja syömishäiriöt

Iltiksen sivuilla uutisoitiin tässä yks päivä Syömishäiriökeskuksen tekemästä tutkimuksesta, jossa facebookin uskotaan altistavan syömishäiriöille;   
"Facebookin käyttäjät tunsivat itsensä lihaviksi katsellessaan omia ja muiden käyttäjien kuvia, koska he vertailevat itseään muihin.
Myös omien muutaman vuoden vanhojen kuvien vertailu tuoreempiin kuviin pistää mielen matalaksi.
Sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, on helppoa seurata valokuvien lisäksi myös muiden kirjoittamia statuksia ja liikkumisesta kertovia päivityksiä."

Itse asiassa mä en ihmettele yhtään. Tosin mun mielestä kyseiset ajatukset/tulokset ei liity yksin facebookkiin; samalla lailla esim. Irc-galleriassa voi vertailla omia kuvia muitten kuviin tai niitä omia vanhoja kuvia uudempiin.
Ja vaikka nyt suoranaisesti mistään syömishäiriöstä ei oo kyse, kyllä facebook välillä vaikuttaa mun(kin) ruokailutapoihin. Raskaan koulupäivän jälkeen haluu purkaa ajatuksia kavereille eikä malta valmistaa monipuolista ruokaa. Äkkiä vaan jotain ranskalaisia pakastimesta lautaselle-ja sit ne vedetään pelkiltään koneen ääressä, jotta juttu ei katkee. Muutaman kerran on hyvän jutun takii jääny kokonaan joku ateria syömättä-ja toisinaan tulee naposteltua vaikka mitä samalla kun on koneella.
Tarvis (muutenkin) ottaa ittee taas niskasta kii ja yrittää palauttaa kunnon päivärytmi. Löytää pitkiinkin iltapäiviin muutakin tekemistä kun koneella istuminen. Ei tee hyvää istuu koneella johkin ysiin asti ja sit kattoo ett oho, munhan pitikin tiskata tänään. Äkkiä venähtää nukkumaanmeno puoliin öihin-mikä taas kostautuu seuraavana aamuna kun pitäs kouluun nousta.
http://www.rakkaatsiskot.net/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti