14. syyskuuta 2012

Tasa-arvon nimissä

Alkusyksystä koulussa heräs keskustelua armeijasta. Etenkin naisista armeijassa. Luonnollisesti joukossa oli niitä jotka vastusti ajatusta sekä niitä kenen mielestä naiset on ok armeijassa. Joku sitte heitti ilmoille kysymyksen: Mitäpä jos naisille ois armeijan sijaan pakollinen lottapalvelus? Lottapalvelus muotoutukin äkkiä muistuttamaan enemmän lähihoitajakoulutusta; onhan rintamalla olevien naisten esim. osattava hoitaa eri haavatyyppejä.
Tietenkään ei oo reiluu ett ainoastaan miesten elämästä menee puolesta vuodesta vuoteen armeijassa. Toisaalta, onko tää maailma muutenkaan niin reilu tai tasa-arvoinen. Palkkauksessa miesten euro on naisten 80snt. Naiset kantavat lasta ensin 9 kuukautta mukanaan ja synnyttävät. Jatkokoulutukseen hakiessa saat enemmän pisteitä jos edustat vähemmistösukupuolta. Näitä esimerkkejä piisais vaikka kuinka paljon, millon miehet ja millon taas naiset pääsevät (muka) helpommalla.
Varsinaiseen aiheeseen palatakseni; jos molemmille sukupuolille olis nyt sit tollanen pakollinen koulutus, mä valitsisin ennemmin armeijan. Ennemmin mä puolustaisin kykyjeni mukaan isänmaata, kenties kuolisin nopeesti, kun kattosin päivästä toiseen haavottuneita. Kuuntelisin niitten houruiluja, säälisin raajoja menettäneitä. jne.
Maastokuvio Googlesta

2 kommenttia:

  1. Joku joskus puhui, että armeija vastaa vähän niin kuin raskaana olemista mahdollisilla kärsimyksillään. Siis siinä mielessä, että miehet käyvät armeijan ja naiset ovat raskaana ja molemmissa on omat vaikeutensa. Jollain tavalla oon samoilla linjoilla, mut toisaalta eihän mitään vaikeuksia tartte tulla :) Lottapalvelus kuulostais kyl tosi mielenkiintoselta!

    VastaaPoista