31. heinäkuuta 2014

Leikeltyä historiaa #1

Yhdenlaisena päiäkirjana voin pitää vuosituhannen alusta pitämiäni leikekirjoja. Vuosien myötä kootuissa lehtileikkeissä näkyy teini-iän mullistavat kysymykset ja aikuistuminen-vaan eipäs vielä kiirehditä niihin. Keskitytään ensimmäiseen, jonka fiksuna tyttönä oon kirjannut alkaneeksi vuodesta 2000.
Aamulla ko.leikekirjaa selaillessani ja tätä postausta päässäni kehitellen, ihan herkistyin. Seitsemän vuotiaan maailmaa kuvastaa erilaiset eläinjutut, sydämin koristellut kuvat Antti Tuiskusta ja Pokemonit.
En muista uutismaailman tuossa iässä kiinnostaneen kovastikaan, mutta mikäli kuvista on jotain analysoitava niin musiikin saralla pinnalla olivat Antti Tuiskun lisäksi Teräsbetoni ja Gimmel. Nuoret The Rasmuksen jäsenet vilahtelevat myös useammassakin kuvassa ja on joukkoon päässyt myös silloinen presidenttimme Tarja Halonenkin.
Free Willy-elokuvien Keiko-valas menehtyi 2003 ja jo siinä iässä olen eräistä lehtileikkeistä korostanut ettei kukaan saa koskes minuun ilman lupaa. On luotettava sisäiseen hälytyskelloon-ja naurettava toisten kootuille töppäyksille. Väliin on mahtunut niin omia kuin alle kouluikäisen veljentytön piirustuksia.
Ehkä eräs arviointi Jali ja suklaatehdas-kirjasta sopii tähänkin opukseen; "Mahtava tarina! Muistan eläytyneeni kirjan tarinaan jo lapsuudessani. Nyt aikuisena innostuin siitä uudelleen. Monet asiat näyttäytyivät aivan uudessa valossa..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti