26. lokakuuta 2012

Lentäjien salaisuuksia

Löysinpä ihan mielenkiintoisen jutun msn.com sivustolta. Uutiseen oli listattu lentäjien viisi salaisuutta;

1. Lentäjät työskentelevät väsyneinä
Haluaisitko ajatella konetta ohjaavan lentäjän nauttineen hyvät yöunet ennen lähtöä? Aina näin ei ole, lentäjät paljastavat. Sääntöjen mukaan pilotit voivat nimittäin tehdä töitä jopa 16 tuntia putkeen ilman taukoa. Erään lentäjän mukaan lentoyhtiöiden tarjoamat hotellit eivät myöskään aina ole parhaita lepopaikkoja.

2. Vauva sylissä matkustaminen on vaarallista
Sinäkin olet ehkä matkustanut vauva sylissäsi – turvallista se ei kuitenkaan ole, lentäjät tunnustavat. Sallimalla vauvat vanhempien sylissä halutaan varmistaa matkustajien määrä: kalliin lentopaikan ostaminen perheen pienimmälle saattaisi karkottaa matkustajat. Vauvojen kanssa autoilua pidetään myös vaarallisempana kuin sylissä matkustamista.

3. Matkustajille kerrotaan valikoituja totuuksia
Lentomatkustajille kerrotaan vain se, mitä he haluavat kuulla. Jos koneen moottori lakkaa toimimasta, ei asiasta todennäköisesti edes ilmoiteta, sillä useimmat koneet voivat lentää yhdenkin moottorin varassa. Lähestyviin ukkosmyrskyihin saatetaan viitata sadekuuroina, eikä sumun hermostuttamalle matkustajalle kerrota näkyvyyden olevan olematon.

4. Veteen laskeutumista ei ole olemassakaan
Lentäjät paljastavat: ”Sellaista asiaa kuin veteen laskeutuminen ei ole olemassakaan. Sitä kutsutaan mereen syöksymiseksi.”

5. Turbulenssia luvassa
Turvavyövalon syttyessä kyse voi olla vielä vaatimattomistakin ilmakuopista, mutta jos kapteeni kehottaa lentoemäntia ja stuertteja istumaan paikoilleen, on luvassa todennäköisesti rajumpaa turbulenssia.

Mielenkiintoista. Onneks ei tarvi hetkeen astuu lentsikkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti