28. marraskuuta 2014

Mennyt ja tuleva (puoli) vuotta

Viimeksi Setämiehen kanssa tavatessa katsottiin loput tämän kauden Iholla-jaksoista plus haastattelut siitä mitä sarjassa mukana olleille miehille kuuluu nykyään. Kotisohvalla sarja kirvoittikin keskustelua siitä miten meidän elämä on mahtanut muuttua vuoden tai puolen vuodenkin aikana. Tässä tapauksessa rajataan ajanjakso tähän vuoteen.
Musta on tän vuoden aikana tullu huomattavsti itsevarmempi ja tohtisin jopa sanoa, että tasapainoisempi. Uskallan ilmaista oman, jopa eriävän, mielipiteeni tarpeen tullen ja uskallan avoimemmin näyttää tunteeni kaikkia läheisiä kohtaan. Uskallan puhua perheelle asioista, joista en ehkä olisi voinut kuvitellakaaan keskustelevani ja oon löytäny muutamia uusia mukavia juttuja omaan arkeen. Oon lakannut murehtimasta liikaa huomisesta.
Osasyynä tähän on varmasti ollut Setämiehen kanssa helmikuusta lähtien säännöllisesti vietetyt viikonloput. Saan kaipaamaani läheisyyttä enkä ollenkaan pahastu siitä käänteestä mikä meidän suhteessa on tän kuluneen syksyn aikana tapahtunut. En pahastu, että nykyään tapaillaan sillä asenteella josko parisuhde aikanaan ns. ottais tuulta purjeisiinsa.
Kuva: Google
Puhuttiin myös jokunen sana siitä mitenköhän elämä tulee seuraavan (puolen) vuoden aikana muuttumaan. Setämies ei maininnut mitään suurempia muutoksia, kenties niitä ei edes ole tiedossa, mutta mulla sitäkin enemmän. Tän hetken suunnitelmien mukaan mun opinnot loppuu maaliskuussa, tulee piste asialle jota oon viimeiset 14-15 vuotta tehny. Muutan, elämäni tsiljoonannen kerran, mikä tarkoittaa autuaan puhdasta alkua uudessa kodissa ja uudessa kaupungissa. Tosin myös sitä tuskailua, kun ruokakaupoista lähtien kaikki on kateissa ja itsestä kertominen on aloitettava täysin alusta, kun kukaan ei oikeasti tunne...
Vuoden päästä...suunnitelmat on auki, sillä ne riippuu osin muista ihmisistä ja osin omasta motivoitumisesta. Jos ensi vuoden marraskuussa hyvää isänpäivää ei saa vielä toivottaa (odotetun) esikoisen isälle, toivon mukaan oon motivoitunut jatkamaan lukio-opintoni loppuun tai saanut koulutusta vastaavaa työtä nuorten parissa. Kenties molempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti