10. syyskuuta 2014

Työhyvinvoinnista

Riittävä lepo. Kuten jo aiemmin kirjoitin, mun unentarve on 9-10h/yö-ja valitettavan harvoin tuohon pääsen. Milloin syynä on mahakivut, illan vapaa-aikaan sijoittuvat mielenkiintoiset facekeskustelut joista ei tahdo ajoissa irtautua-tai uni ei muuten vain tule. Alle yhdeksän tunnin yöunet näkyy mulla vaikeina aamuina, kesken työpäivän väsymisinä ja useamman yön vajauksesta seuraa koko elämään kyllästyminen. Ympärillä olevat asiat menettää mielenkiintonsa, ihan samasta tulee vastaus liiankin moneen esitettyyn kysymykseen.

Riittävä ravinnonsaanti. Yksi syy öisin valvottaviin vatsakipuihin on välinpitämättömyys ruokailujen suhteen. Kiinteät ruokailuajat on taasmystisesti lähtenyt lipsumaan ja mulla tunnetusti allergioita riittää-uusimpana keitetty maito (esim. makaroonilaatikoissa ja puuroissa). Pakko kiinnittää enemmän huomioo siihen mitä suuhun laitta-ja kun allergeenejä on kymmeniä, en aina oikeasti jaksais. Valitsen liiankin usein helpon vaihtoehdon; pari ruisleipää tai purkin raejuustoa mustikoilla. Aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi ja iltapalaksi... Oman haasteensa ruokailuihin tuo tiukka opiskelijabudjetti ja esim.työpaikan mikrottomuus.

Riittävä vapaa-aika. Maanantaina aloitin tosiaan työssäoppimisjakson ja oon pääsääntöisesti töissä 12.30-22. Jäljelle jäävästä ajasta kun vähennetään aiemmin mainitut kymmenen tuntiset yöunet, jää aamuihin 2,5h ja iltoihin 2h vapaa-aikaa. Tuohon muutamaan tuntiin on sisällytettävä ilta- ja aamupalat, Kela- ja sossu-asioiden hoitaminen, Valopilkku- ja Domino-tapaamiset, kaupassa käynnit, kavereiden näkeminen jne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti