14. toukokuuta 2014

Työviikon pituus

Jälleen kerran päivän lehdestä bongasin otsikon liittyen kuuden päivän työviikkoon. Näemmä vuodesta toiseen puheenaihe josta ei päästä eroon. Itse karsastan ajatusta kuusipäiväisestä työviikosta-aina kumminkin elänyt 5/2 rytmillä. Jos viikonloppu rajoittuisi sunnuntaihin, ei sitä ikinä ehtis esim. Porissa kyläillä. Ja sehän vituttais! Mä kaipaan välillä irtiottoja, viikonloppu toisella paikkakunnalla tuntuu minilomalta ja antaa seuraavaan viikkoon aivan erilaista energiaa.

Toisaalta... Kaikella on kääntöpuolensa. Jos kuuden päivän työviikko tarkottaisi joka syksylle viikon syyslomaa, loppiaiseen kestävää joululomaa ja 2,5-3kk:n kesälomaa, en laittaisi pahakseni. Monesti koulu on miellä alkanut jo elokuun ensimmäisenä maanantaina ja heti uudenvuoden pyhien jälkeen on pulpettiin palattu. Kaikki mahdolliset arkipäivät (kuten vapun jälkeinen perjantaikin) vietetään visusti oppia päähän takoen.
Sama soveltuisi myös työelämään; vähemmällä työssäoloajalla kuukauden kesäloma, viikon talviloma. Eläkeikää muutamalla vuodella alemmas...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti