21. toukokuuta 2014

Mukamas nainen.

Kuuntelemani radiokanava keskittyi tänään naisellisuuden ja miehisyyden määrittelemiseen. Haastattelussa oli eri kantojen kera psykologian maisteri ja draq-artisti. Juontajan innoittamana, ja aiheesta jopa hieman huvittuneena, siirrryin tekemään Me naisten sivuille testin siitä kuinka naisellinen oikeastaan olen. Tulos oli puolivälin luokkaa eli lyhyesti tiivistettynä ole muka-nainen. Miehen huono kopio, joka ei ole ylpeä naiseudestaan. Uskon kaiken näköiseen roskaan kuten yksilön vapauteen, koulutuksen tärkeyteen ja tatuointeihin.

Oheen oli liitetty linkki, josta löytyi lisää aiheeseen liittyvää materiaalia-ja jopa se naiseuden määritelmä. Henry Laasanen (kuka lieneekin...) on määritellyt näin;
"Naisellisen naisen ominaisuudet: emotionaalinen, subjektiivinen, helposti vaikutettavissa, alistuva, ei pidä matematiikasta tai tieteestä, järkyttyy pikku kriiseistä, passiivinen, epälooginen, kotisuuntautunut, ovela, loukkaantuu helposti, vaikeuksia tehdä päätöksiä, itkee helposti, riippuvainen, puhelias, tahdikas, hellä, tietoinen muiden tunteista, uskonnollinen, kiinnostunut ulkonäöstään, siisti, voimakas turvallisuuden tarve, nauttii taiteesta ja kirjallisuudesta, ilmaisee helliä tunteita helposti, hoivaava. Naisellisuus on maskuliinisten kykyjen ja piirteiden puutetta. Naisellisessa naisessa ei ole kilpailullisuutta, aggressiivisuutta, tehokkuutta, pelottomuutta ja voimaa. Naisellinen nainen suuntautuu naiseutta kohti ja on ylpeä ollessaan nainen. Naisellinen nainen tarvitsee miestä puolustamaan itseään.
Olemus: Naisellinen nainen käyttää pukeutumisessaan keveitä asusteita, kuten satiinia ja silkkiä. Sellaisia vaatteita, joita miehet eivät käytä. Värit ovat pehmeitä ja kirkkaita. Housut eivät ole erityisen naisellinen asuste. Naiselliset asut korostavat naisen vartaloa."

No jassoo! Jos en huvittunut olisi jo alkuun ollut, tehnyt testiä leikkimielellä, olisin voinut ottaa nokkiini. Okei, en kiellä ettenkö uskois yksilön vapauteen ja koulutuksen tärkeyteen-tai etteikö (suurin) osa luetelluista ominaisuuksista olisi osunut kohdalle. Silkit ja satiinit on mulle kumminkin täysin turhia ja housut nyt vaan on käytännöllisemmät kun hame/mekko.
Kuten radiokin asiaa lopulta summasi; on mielipiteitä lähes yhtä monta kuin ihmisiä. Se mikä on toisen mielestä naisellista tai miehekästä, ei välttämättä sitä toisen mielestä ole. Ja jokainen meistä olkoon juuri niin naisellinen tai miehekäs, kun tuntuu hyvältä-itse koen olevani enemmän naisellinen kuin muka-nainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti