8. joulukuuta 2012

Näitä tarinoita on surullisen paljon

Tän viikon seikkailujen myötä oon miettiny paljonkin niitä joilla on lapsia, mutta eivät saa tavata heitä. Tarkotan siis esim. että seurustelusuhde on menny poikki ennen muksun syntymää ja isälle on ilmotettu ettei hän saa pitää mitään yhteyttä. Ei lapseen eikä tämän äitiin. Lapsen synnyttyä isän on maksettava lapsilisää, joko suoraan äidille tai Kelalle perintänä. Suoraan sanottuna aika vittumaista joutua maksaan jostain mistä ei saa rahalle vastiketta-tässä tapauksessa ei siis saa nähdä lasta.
Ei tietenkään oo mun asia miettiä syitä ja mahdollisia seurauksia, etsiä syyllisiä asioihin joista en oikeesti tiedä yhtään mitään. Naisena kumminkin voin sanoo ett syyt ei oo kevyet, jos tohon tilanteeseen joutuu. Ei tarvi esittää onnellista, ei asua samassa paikassa mutta välit ois kumminkin mun mielestä hyvä säilyttää. Ihan vaan senkin takia, että kun muksu tulee tarpeeks vanhaks (en muista oliko se 15 vai 18...) niin hänellä on oikeus saada tieto biologisista vanhemmista. Uskoisin että mahdollinen/mahdolliset tapaamiset on aika mielenkiintoisia 15-20 vuoden jälkeen...

2 kommenttia:

  1. Itseasiassa...jos ollaan tarkkoja, niin ennen muksun syntymää voi myös päättää niin, ettei isyyttä oteta selville. Ja silloin ei ole vittumaista maksaa, koska ei ole tarvis maksaa.
    Isien oikeudet nyt kuitenkin ovat aika paperia, mutta jos seurustelusuhde menee poikki niin monia kompromisseja voidaan silti tehdä, jotta kaikki voisivat jatkaa elämäänsä ilman mitään "rahalle vastiketta"-juttuja.

    "Uskoisin että mahdollinen/mahdolliset tapaamiset on aika mielenkiintoisia 15-20 vuoden jälkeen..."
    Hyvin paljolti kiinni siitä, onko se "muksu" saanut jo syntymästään pitäen ns. uuden isän, tai onko äiti puhunut passiivis-aggressiivisesti siitä biologisesta faijasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää taitaa olla myös niitä asioita joita suhteessa (tässä tapauksessa suhteettomuudessa?) on hyvä keskustella auki... =)

      Poista