25. kesäkuuta 2014

Median Suurlähettiläisyys

Sade ropisi maanantaiaamuna junan ikkunaan kun suuntasin kolmen päivän koulutukseen Tampereelle. Kyseessä on pienehkö ryhmä, joka on valittu markkinoimaan ja tuottamaan materiaaleja SPR:n Suurleiriin liittyen. Suurleiri on kesäksi 2015 suunniteltu kansainvälinen nuorten leiri. Viestintäryhmämme tavoitteena on saada Evolle suunniteltu leiri täyteen elikäs noin 500 osallistujaa paikalle. Huh! Koulutuksen tiimoilta oli siis luvassa tiukka kolmen päivän rutistus…

Saapumispäivän teemana oli järjestelmäkameran käyttö ja automaattiohjelmista eroon pääseminen. Aikamoista hepreaa mulle, joka on vannoutunut digipokkarilla räpsijä… Ambassodööriprojekti on mahtava ja varmasti ainutkertainen kokemus, tästähän mennään läpi kuten vaikka harmaan kiven!
Pitkähkön koulutuspäivän päätteeksi päästiin majoittumaan paikalliseen hostelliin ja meillä oli hetken hengähdystauko ennen kuin ryhmän kanssa suunnattiin katsomaan suhteellisen kliseistä komediaelokuvaa. Illan päätteeksi vielä tukevahkoksi iltapalaksi muuttunut päivällinen ja jo unimasa kutsui höyhensaarille.

Toisen koulutuspäivän teemana oli kirjoittaminen ja odotukset oli korkealla. Ehkä joku onkin jo tämän blogin kautta huomioinut, että tykkään kirjoitella. Ennen aiheeseen pääsyä kumminkin käytiin läpi edellisillan kuvaustehtävä läpi ja lounastettiin kiinalaisessa. Kovin montaa kertaa en ole kiinalaista sapuskaa syönyt, mutta tämä oli hienoinen pettymys. Huvitti, kun tajusin että jopa ”tuppukylä” Forssan kiinalainen on parempaa. Kirjoittamisaiheen rinnalla käytiin läpi myös tulevan vuoden aikatauluja ja ideoitiin millaisia materiaalia toteutetaan. Päivän työt kruunasi illallinen Raxissa.
Viimeisen koulutuspäivän teemana eli tänään perehdytään paremmin videointiin ja käydään läpi parikin tiistai-illaksi saatua tehtävää. Ryhmässä on heitelty hullunhauskoja ideoita aiheeseen liittyen ja odotankin jo kovasti, että pääsen videoita toteuttamaan. Muutama viikko pitää vielä malttaa asian suhteen…
Kuvassa media-ambassodööriystävistäni Henni Koskinen (vas.), Roosa Penttilä ja Satu Meronen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti