28. tammikuuta 2014

Kokki kolmonen keittiössä-ei menny niin kun Strömsössä

Se on aina huono idea laittaa mut keittiöön-ja kokeilla jotain uutta... Tän päivän treffejä ajatellen leivoin pullaa, piti tulla kauniita vaniljakierrepullia, mutta... Ei menny ihan kun Strömsössä. Ensinnäkin jouduin tekeen toisen kauppareissun, kun en ennen kaupassa käyntiä tajunnu kysyä kahviseuran allergioita. Tavallinen maito ja margariini ei käynytkään taikinaan... Enpä kummallakaan kauppakerralla tajunnu ostaa lisää vehnäjauhoja-sovelsin loput grahamjauhoilla. Enkä muuten tajunnut jättää niitäkään sen verran sivuun että kohottamisen jälkeen olis muotoilussa auttanu... Vaniljakreemin piti hyytyä min. 5min ennen käyttöä ja melkein ainakin sen verran olikin aikaa odotella :/ Ja vasta kun kahvikaveri kysy asiasta, tajusin varmistaa onko kreemi sittenkään laktoositonta. Onneksi oli.
Se miltä pullien pitäisi näyttää...
...ja se miltä ne mun tekeminä näyttää. Hyvin tosin ovat lautaselta kadonneet.
Suolaiseks naposteltavaks olin ajatella Tuc-keksejä juustolla ja päärynällä. Joskus aikanaan, vuosia sitten, söin sellaisia veljen luona-ja uskokaa pois, hyviä olivat. Noh, ensimmäisenä oli tarkistettava onko suolakekseissä laktoosia (ei). Ajattelin, että juusto on jätettävä pois mutta tarkistin asian ja Oltermannihan on laktoositonta. Kirosin säilykepäärynöiden kanssa. Niljakkaita ja hajoavia, veljellä taisikin olla tuoretta päärynää... Kun olin saanu herkut näperreltyä, niin enkö mä loppuen lopuks unohtanu ne jääkaappiin. Mikäs tässä nyt sitten on mussuttaessa pehmenneitä suolakeksejä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti