3. joulukuuta 2014

3.12: Sadunlailla taaskinTämän päivän joululaulupurkaus saattaapi osuva ikävästi jollekkin navan alle, joten sallinette pienen muistutuksen kalenterin ensimmäiseltä päivältä: Kalenterituraukset suositellaan nautittavaksi glögi- tai kaakaokupposen kanssa ja ei-niin-vakavalla asenteella.

Viimeksi Setämiehen luona vieraillessa sain pienoisen oppitunnin kristillisyydestä. Tai oikeastaan siitä kuinka likimain kaikki meidän tuntemat juhlapyhät on olleet olemassa jo aikoja ennen kun kristityt ne omakseen varasti-joulu mukaan lukien. Tämä entinen pimeän ajan juhla tunnettiin nimillä Yule tai Saturnalia, mutta eipä niistä sen enempää. Jokainen osaa googlettaa.

Päivän renkutuksena kuullaan/kuultiin Tule joulu kultainen. Kuka pösilö päätti, että joulun tulee olla kultainen! Ei ihmekään, että se haluttiin varastaa. Olisi vaikka ollut sininen tai ruskea, niin ei ketään olisi kiinnostanut... Se samainen vähä-älykäs lienee ollut kyseessä, kun vauvalle lahjaksi kultaa, mirhamia ja suitsukkeita lähettivät. Jos täällä perkeleen synkässä Pohjolassa olis oltu, niin tuomisina itämaan tietäjillä (venäläisillä?) olis varmasti ollu Nokian kumisaappaat ja kossupullo. Paljon käytännöllisempää ja oikeasyi lämmittävimpiäkin kuin ajatus, siitä että nytpä hei ollaan rikkaita ja joskus jos hyvä tuuri käy, niin synneistäkin päästään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti