1. joulukuuta 2014

1.12: Mitä tuo tyttö saivartelee?Tästä se lähti, nimittäin Se_perinteisen joulukalenteri vuodelle 2014. Pääpainotus on iänikuisissa joulurenkutuksissa ja niihin liittyvissä omakohtaisissa tarinoissa. Suositellaan nautittavaksi glögi- tai kaakaokupposen kanssa ja ei-niin-vakavalla asenteella.

Luukun yks takaa, eli tänään, löytyi varmasti kaikille tuttu Kun Joulupukki suukon sai. Isäihmisiä en kovin montaa tunne, mutta vuosi vuodelta käyn yhä enenevissä määrin ihmettelemään kuinka moni heistä oikeasti ilahtuisi, jos oma hameväki muita miehiä pussailisi silmän välttäessä. Tällä viittaan biisin sanoitukseen "voi mikä nauru syntyiskään, jos isi sais tietää tän, että Joulupukki suukon sai..."-mistä siis syntyy koko biisin idea ja ennen kaikkea; missä yhteen lauseeseen on tiivistetty koko about kolmeminuuttinen sanoma.

Aikanaan ihmettelin biisin lyriikoita myös omalle äidilleni. Vastausta en saanut, en ole vielä tähänkään päivään mennessä saanut, vaan ihmetyksiä siitä pitääkö kaikesta aina saivarrella. Saivartelun määritelmä on myös jääny mulle hieman epäselväks, mutta epäilen ettei se ainakaan tähän tilanteeseen liity. En usko saivartelun olevan pokerina kysyttyjä kysymyksiä, joihin kysyjä todella haluaisi vastauksen. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

(Tähän voit kuvitella kuvan, jossa valkohapsinen joulupukki on punaisten huulipunajälkien verhoama. Tabletti ei ole yhteistyökykyinen kuvien kanssa ja oma joulukalenterini eli leffa per ilta odottaa.)

P.S. Jos joku isäihminen löytää itsensä tekstistä, huutakoon HEP. Saan vastauksen kysymykseeni ja lupaan palkita hänet ruhtinaallisesti. Kuten liikakilolla vanua.

2 kommenttia:

  1. oonko itte ollu aina hakoteillä kun oon aatellu tän laulun olevan just sillä idealla et se isä on nimenomaa pukeutunu joulupukiks, eli että äiti ei pussaile muita miehiä vaan se lapsi ei vaan tiedä sitä kun uskoo joulupukkiin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että tähän on mitäännoikee tai väärää vaihtoehtoa :-) Itse myös tuota vaihtoehtoa miettinyt, mutta se(kään) ei poista kysymystä miksi isiä sitten niin kovin naurattais.

      Poista