20. elokuuta 2011

20.08.2011

Pähkäilin lukukauden alkaessa, ett mitä teen kun haluaisin koulussakin kasviruokaa, mutt sitä ei saa ilman lääkärintodistusta. Mitä oon äitin juttuja kuunnellu ja yhdistäny niitä omiin kokemuksiini, meiän oma lääkäriltä on turha menny kyseistä lappua vaatimaan. Tällä viikolla, yhellä etiikan tunnilla, keskusteltiin kymmenen käskyn yhestä osasta: Älä tapa. Sain uusia näkökulmia asiaan, en oo ennen miettiny ett tolla voitais tarkottaa muutakin kun ihmisen tappamista. Voidaanhan sillä tarkottaa eläimiäkin ja mitenkä muuten ihmiset saa liharuokaa kun tappamalla. Tästä lähin voin perustella ruokavalioni uskonnollisiin syihin vedoten vaikka kristitty oonkin.
Kyseisen tunnin opettaja antoi lisää ajateltavaa siitä etteikö mitään elollista sais tappaa. Puut kuolee, kun niitä hakataan-jotta niistä saadaan paperia. Jokainen varmasti tietää kuinka inhottavaa on käydä vessassa ja todeta sen jälkeen ett paperi on muuten loppu... Jos pilkkua ruvetaan viilaan; niin kyllähän silkin valmistuskin on sit eläinrääkkäystä ja tuskin lehmät tykkää kun niitten tissejä nyitään vähän väliä maidon toivossa. Peruslammas nyt pärjääkin kesän ilman turkkia mutt miten on angoraeläinten laita? Mahtaako ne pärjätä arktisissa oloissa ilman karvapeitteitä?

2 kommenttia:

  1. MITÄ ihmettä, ei oo todellista et kasvisruokaan tarvii jonkun lääkärin todistuksen..? meijän koulussa ei luultavasti tarvi..

    VastaaPoista
  2. Suht törkeetä kyl, mut meiänkin koulus sen vaan tarvii Jaana. :/
    Vaik kyl se pitäs oikeesti saada sillä perusteella, et ei pysty syömään liharuokaa (hyvällä omatunnolla ainakaa).

    VastaaPoista