4. helmikuuta 2017

Ihan tavallinen perjantai? (my day)

Eilisen piti olla meidän perheessä ihan tavallinen perjantai, mitä nyt Setämiehellä oli normaalia pidempi työpäivä. Kaikki ei kumminkaan mennyt niin kuin Strömsössä...

to 00.15 Setämieskin malttaa tulla sänkyyn, itse olen "jo" puolisen tuntia makoillut. Supatellaan, hihitellään ja etsitään hyviä nukkumisasentoja ainakin puoli tuntia.

02.20 Vauva herää syömään. Syöttö menee mukavalla rutiinilla ja noin 20min päästä olen takaisin sängyssä. Vauva jatkaa unia omassa huoneessaan.

06.05 Vauva herää syömään, Setämiehen vuoro syöttää ja itse nousen lypsämään seuraavia maitoja. Noin 20 min lypsyttelyn jälkeen vauva löytyy perhepedistä, kannan takaisin omaan sänkyyn. Käyn neljä kertaa antamassa tutin ennen kun vauva nukahtaa, kello on ehtiny jo seitsemään. Oma nukahtaminen on jo vaikeaa, kun olen ollut hereillä jo yli tunnin, kuuntelen herääkö vauva vielä vaatimaan tuttia ja odotan koska Setämiehen kello soi...

08.30 Setämies on jossain vaiheessa lähtenyt töihin, herään vauva ähinään. Käyn kaksi kertaa antamassa tutin, laitan aamukahvin tippumaan ja haaveilen hetken bloggailurauhasta ennen kun vauva oikeasti herää. Vauva on toista mieltä ja 08.50 käydäänkin aamupesuilla, vaihdetaan päivävaatteet ja syödään. Otan lapsen, aamukahvini ja läppärin ja kirjoitan makuuhuoneessa tämän postauksen tähän asti. Klo 9.30 vauva näyttää nukkuvan. Luen sähköpostit ja aloitan kirjoittamaan vuosikatsauspostausta.


10.00 Soittaa sangen ärsyttävä puhelinmyyjä, taas niitä jotka ei ymmärrä mitä tarkoittaa ei kiitos. Vängätään viis-kymmenen minuuttia siitä haluanko tilata D-vitamiineja vai en. Vauvakin herää. Puhelun jälkeen siirrän vauvan leikkimään olohuoneeseen ja alan keittämään aamupuuroa. Taustalle pyörimään eilen keskenjäänyt Joulumielelle-konsertti. Puuron keittyessä tyhjennän tiskikoneen ja kerään likaiset tiskit koneeseen.

10.55 Olen saanut aamupuuron syötyä ja mennään vauvan kanssa toista kertaa tämän aamun aikana pyllypesulle. Pesujen jälkeen vauva käy päiväunille ja pääsen suorittamaan omia aamutoimia loppuun.

12.15 Kirppistavaroiden pakkailua reppuun, "mainoslappujen" askartelua vauvan nukkuessa. Vauva herää noin puoli yhden aikaan syömään, hoidan askartelut loppuun, siivoan jäljet ja 13.15 lähdetään kohti bussipysäkkiä. Tarkoituksena on käydä Lasten Seesamissa, jossa mulla on pöytä vuokrattuna. Jäädään kumminkin väärällä pysäkillä pois, joudutaan odottelemaan uutta bussia ja saavutaan määräpaikkaan n. 45min suunniteltua myöhemmin. Vauva syö melkein heti.

16.20 Saan pöytäni järjesteltyä ja kierretään katsomassa mitä muut kauppaa. Aarteita löytyikin, enemmän mitä tällä kertaa itse myyntiin vein :D N.17.20 siirrytään läheiselle pysäkille puoleksi tunniksi odottamaan kotiin vievää bussia. Vauva nukahtaa rattaisiin ja tajuan etten ole syönyt mitään aamupuuron ja -kahvin jälkeen...


17.50 Bussi tulee suurin piirtein ajallaan ja hypätään tyytyväisenä kyytiin. Petran päiväunet katkeaa, mutta tiedän hänen nukahtavan uudestaan bussin hurinaan. Muutaman pysäkin jälkeen selviää ettei bussi olekaan matkalla Paimioon, mutta kuski ystävällisesti kertoo että voidaan jäädä Teboililla pois. Tuon mystisen Teboilin sijainti selviää n. 18.10; on n. 7km päässä meidän kotoa. Onneksi hätyytin Setämiehen töistä hakemaan, ei tuota matkaa olisi jaksanut kävellä... Ostan kahvin pahimpaan nälkään.

18.30 Päästään lopultakin kotiin, noin 4h myöhemmin kuin suunnitelmissa oli... Pesen vauvan pyllyn (päivän kolmas kakka...) jonka jälkeen Setämies syöttää vauvan. Ruuan jälkeen Petra saa leikkiä sohvalla. Syön päivällisen ja kerään tiskit koneeseen ennen kuin vien vauvan kahdeksan aikaan nukkumaan. Lypsän seuraavat maidot, esittelen sohvalla töitä tekevälle Setämiehelle kirppislöydöt ja keitän tuttipullot.

21.00 Perjantaisaunan aika! Saunotaan vuorotellen, jotta toinen on vastaamassa mahdollisesti heräävän vauvan tarpeisiin. Vilvoittelen ja jatkan tämän postauksen kirjoittamista Setämiehen saunoessa. 22.15 puen ja alan valmistella iltapalaksi toivottuja ruisleipäpitsoja. Leipien paistuessa laitan tiskikoneen päälle ja poistan kirppislöydöistä hintalaput ja heitän pyykkikoriin. Teen jääkaappiin yön maitopullot valmiiksi. Alkaa väsymys jo painaa...

22.50 Iltapalan aika. Vatsan täytyttyä lyhyesti päiväkirjaan päivän puuhat ja fiilikset, hammaspesu ja sänkyyn. Selailen tori.fin myynti-ilmoituksia lastentarvikkeiden osalta, tsekkaan facebook-päivitykset turhan monta kertaa ja luen hieman. Setämies siirtyy omien puuhien pariin alakertaan. Vuorokausi ehtii vaihtua lauantaiksi, kun odotan vauvan heräävän syömään ja tiskikoneen ilmoittavan valmistumisesta. Noin kakskyt vaille yks, vauvan syötyä ja avattuani tiskikoneen, pääsen lopulta nukkumaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti