7. toukokuuta 2011

14.5.2011

Aina isosena ollessa sitä tulee väkisinkin miettiin omaa suhtautumista uskontoon ja Raamatun opetuksiin. Jokaisella on tietty omat mielipiteensä niistä asioista, ja saa ollakin-kunhan pystyy hyväksyyn myös muitten mielipiteet. Ite mä uskon ett joskus on voinu olla Jeesus-niminen hemmo joka on tuomittu ristiinnaulittavaks, mutt kaikki puheet Jumalan luomasta maailmasta ja ylösnousemista ei mee läpi. Kyllä meistä jokainen taitaa aikanaan päätyä matojen ruuaks hautausmaille (paitsi jos ottaa tuhkauksen...).

Mikä viisaus kätkeytyy sanontaan "on parempi opettaa ihminen onkimaan kuin antaa hänelle kala"?
Ensinnäkin kuulin ton sanonnan viime kesänä ekaa kertaa isosena ollessa... Onhan se nyt parempi opetella tekeen joku asia ite kun olla aina muitten armoilla.

Miksi ihmiset joutuvat/juuttuvat rooliensa vangeiksi?
On helppo pitäytyy vanhassa roolissa ja sen mukasissa toimintatavoissa, toimii tavallaan muitten odotusten mukaan. Mä ainakin vähän pelkään ettei musta tykätäkään jos yhtäkkiä muutan käytöstäni...

Autatko helpommin ystävääsi vai ventovierasta?
Oon aika haluton auttaan ylipäänsä ketään, mutt kyll sitä sillon harvoin helpommin kaverii auttaa kun tuiki tuntematonta. Kaverille voi vaikka vipata aina euron tai pari, niihin luottaa sen verran, mutt tuntemattomalta lainaa ei välttämättä saa ikinä takasin.

Jos saisit valita vapaasti,missä maassa haluaisit asua?
Japanissa tai Kiinassa, koska niissä kaikki on hurjan pientä ja mun mielestä söpöö. Tais sit Italiassa, siellä on ihania maalaiskyliä eikä ruuassakaan oo valittamista (pizzaa yms.)

Mitä mieltä olet eutanasiasta (=armomurhasta)?
Ihan suotavaa, kunhan potilas antaa ite selväpäisenä luvan tai jos joku on ollu esim.hengityskoneessa 10-15 vuotta-tällöin omaisten luvalla.

Jos saisit mahdollisuuden vain toisen potilaan, pelastaisitko Matin joka on kuuluisa kirurgi mutta aiheuttanut sairautensa itse vai Pekan joka on viiden pienen lapsen isä ja kuolee joka tapauksessa muutaman vuoden kuluttua, kumman pelastaisit?
Pekan, koska sen tämän perhe ei ansaitse kuolemaa osakseen-ainakaan vielä. Ties vaikka lääketeknologia ehtis kehittyä muutaman vuoden aikana tarpeeks ja Pekan sairauteen löytyis parannuskeino. Jos ei, Pekka ainakin ehtii toteuttaa unelmiaan ja nähdä lastensa kasvua ennen menehtymistään.

Mitä mieltä olet itsemurhasta?
Se ei ratkase loppuen lopuks mitään, helpottaa ehkä omaa oloo mutt aiheuttaa suruu läheisille. Ongelmiin on muitakin ratkasuja kun ittensä tappaminen. Tosin en voi sanoo etteikö ois joskus itelläkin käyny mielessä...

Mitä mieltä olet kuolemantuomiosta?
Oishan se ihan hyvä käytäntö Suomeenkin kunhan todisteet ois varmasti aidot ja tuomion saaja siis oikeasti syyllinen. Noloohan se ois tapattaa joku ja todeta jälkeen päin ettei se ollukaan syyllinen-historiankirjat tosin kertoo ett sellastakin on joskus tapahtunu. Mun mielestä murha ois ainakin syy tuomita kuolemaan.

Millaisia perusteettomia pelkoja sinulla on?
Ihan perus hämähäkit, pimee ja kuolema. En myöskään liiku hissillä yksin.

Miten suhtautuisit sattumalta tapaamaasi ihmiseen, joka sanoisi tulleensa juuri vankilasta?
Tuskin kyseinen henkilö kadulla asiaa kailottas tai ainakin jos kailottas niin kiertäsin vähän kauempaa. Jos taas oisin tuntenu kyseisen henkilön jo jonkun aikaa ja sit paljastuis sen olleen vankilassa, niin kysyisin syyn ja miettisin asiaa sit uudestaan. Kyllähän se miettimään laittas, jos vaikka paljastuis ett seurustelukumppani on istunu taposta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti