19. huhtikuuta 2017

Hopotus: Skyr-rahkat

Liityin jo pari vuotta sitten Hopottajiin, mutta jostain syystä vasta nyt lähdin ensimmäiseen kampanjaan mukaan. Enkä mihin tahansa, vaan maistelemaan uusia laktoosittomia Skyr-rahkoja! Kampanja toteutettiin niin, että ilmoittautumisajan jälkeen mukaan valituille lähetettiin 5e arvoinen lahjakortti K-kauppaan. Tällä lahjakortilla sai hakea mieluisat rahkat. Valitettavasti laktoosittomia vaihtoehtojen valikoima on vielä melko suppea, saatavilla on ainoastaan neljä makua; mansikka-banaani, Wanhan ajan vanilja, veriappelsiini ja mango-meloni. Meidän K-supermarketista ei löytynyt kuin tuota veriappelsiinia joka kuulosti niin epäilyttävältä etten halunnut sitä ostaa... Onneksi oli tässä Turun puolelle muutakin asiaa ja Skanssin Citymarketista löytyi rahkat testiin.
Wanhanajan vanilja vei hyvin makeanhimon olematta kumminkaan liian makea. Isompi purkki olisi saattanut alkaa öllöttää. Ei makueroa laktoosilliseen vastaavaan (vanilja).
Mango-meloni tuoksui etäisesti tutulta, olisikohan jokin viilis tuoksunut samalta... Rahkan seassa pehmeitä sattumia, ei huono. Makuyhdistelmä kummastutti, mutta toimi!
Mansikka-banaani oli mun suuhun liian arkinen, tämän maun tietävät kaikki. Skyr-merkki tai laktoosittomuus ei muuta sitä mitenkään. Rahkan joukossa pieniä sattumia, oletettavasti mansikkaa. Ei niin makea mitä kaksi edellistä.
Kaikki testatut rahkat oli koostumukseltaan miellyttäviä; pehmeitä ja lohkeavia. Rahkojen kansiosassa tulee aina mukana lusikka, joten näitä on helppo napata vaikka reissuevääksi! Laktoosittomat rahkat tunnistaa helposti sinisistä kansista, ei tarvitse kaupassa pyöritellä ja ihmetellä onko juuri tämä rahka laktoositonta vai ei.
Lisätietoa skyr-tuotteista löytyy osoitteesta facebook/skyrsuomi ja Instagramin puolelta hästägeillä #hopottajat ja #skyrsuomi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti