31. maaliskuuta 2017

4/52 Isyyspakkaus

Lukemisinto karahtikin sitten heti alkuunsa, tartuttuani pariinkin tylsemmän puoleiseen yksilöön. Moni nukkumaanmeno on ajoittunut aivan liian myöhäiseen kellonaikaan ja jos on sänkyyn ajoissa sattunutkin pääsemään, ei yöpöydän kirjavalikoima ole innostanut lukemaan vaan iltoja on tullut pitkitettyä pitkälti puhelimella pelaamalla... Janne Huttusen Isyyspakkaus oli kumminkin kaivattu piristys tylsiin iltoihin ja ehkä vielä enemmän pitkäveteisiin päiviin, vauvan viihtyessä yksinään ja nukkuessa kolmatta tuntia päiväunia putkeen. Puolet kirjasta tuli luettua päivässä-kahdessa, suoraan sanoen siis koukutti. Loppupuolisko menikin jo hitaammin, ilmeisesti vauvakin aisti että nyt on äidillä liikaa vapaa-aikaa ja väheni reilusti päiväuniaan...

Jannelle ja hänen vaimolleen tuli kaksosraskaus yllätyksenä eikä sen koommin odotusaika kuin elämä kahden jo kouluikään ehtineen ipanan kanssa ole mennyt niin ruusuisesti kuin perinteisemmät lapsenhoito- ja kasvatusoppaat antoivat olettaa. Vahingoilta ei ole vältytty, mutta mahtuu joukkoon totta kai odottamattomia hyviäkin hetkiä. Osa kirjan asioista oli jo tuttuja, onhan meidän perheessä jo yksi raskaus ja reilu viisi kuukautta vauvan kanssa selätetty, mutta paljon tuli myös uusia vinkkejä ja oivalluksia. Ihaninta koko touhussa oli ehkä se, että kirjoittaja oli iskä äidin sijaan!

Kirjaa saa arvosanakseen 4/5. Täydet viisi tähteä olisi tullut, jos kirjan lopuksi ei olisi tarvinut lukea 30 sivua suurpiirteisiä ruokaohjeita. Ymmärrän toki, että ruoka on lapsellekkin tärkeä osa elämää, mutta siinä vaiheessa kun meidän Petra alkaa siirtymään maidosta kiinteämpään ruokavalioon, en kyllä ensimmäisenä osaa vinkkejä yöpöydän kirjapinosta lähteä hakemaan... Nimestään huolimatta kirja sopii isien lisäksi oivallisesti myös äideille-ja erityisesti suosittelen heille jotka isiksi ja äideiksi mielivät. Jo odotusaikana luettuna saanee niistä raskausaikaan liittyvistä vinkeistä parhaimman hyödyn... Kirja kannattaa oikeastaan ostaa omaan hyllyyn jos aihe yhtään kiinnostaa; lapsiarjen alkaessa moni asia menee toisesta korvasta sisään toisesta ulos ja se mitä väliin on sattunut jäämään, hautautuu kaiken muun alle. Olisi ihan kätevä palata lukemaan vinkit uudestaan-tai naureskelemaan niitä kirjan parhaimpia kohtia.
Kuva: kirjavinkit.fi
P.S.
Rauman Kaupunginteatterissa pyörii kirjasta tehty näyttämöteos. Ollaan Setämiehen kanssa menossa ko. esitys jossain vaiheessa katsomaan ja tuskin maltan odottaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti