7. toukokuuta 2015

"Kyllä kannatti opiskella!"

Ässän kanssa soiteltiin pitkästä aikaa kuulumisia eikä paljon ollut kerrottavaa. Viimeks juteltiin mun valmistujaisissa, olin työttömänä eikä tilanne oo edelleenkään muuttunu mitenkään. Sijaisuuksista ja kesätöistä lähtien oon ahkerasti hakenu paikkaani työmaailmassa, mutta surkealta näyttää. Puhelun jälkeen vitutus vain kasvoi, aloin oikein pohtimaan mikä tässä maassa mättää.
Oon nuori, käyny kouluni ja ansainnu useiden vuosien verran alani työkokemusta. Reipas, aktiivinen ja edellisten työnantajien tykkäämä. Muutin satoja kilometrejä paikkakunnalle, jossa (tai edes jonka lähellä) ei koulutustani järjestetä-löytääkseni paremman työllistymismahdollisuudet verrattuna Lahteen, jossa vuosittain valmistuu 20-45 vastaavan tutkinnon omaavaa. (Hienoisesti dramatisoituna) luovuin kaikesta ja mitä sain? En mitään. Tai en ainakaan niitä töitä.

Ahkeran pyykkäämisen, siivoamisen ja passivoitumisen lisäksi ajanvietettä on antanu erinäisten raha-asioiden hankalaksi koitunut hoitaminen. MIKÄÄN ei ole mennyt niin kun Strömsössä! Ensin aloitti Kela; maaliskuussa vietyyn asumistukihakemukseen tuli hylätty päätös perusteena avoliitto. Lisäselvitys kehiin, pari viikkoa odottelua ja edelleen hylätty päätös, samalla perusteella. Lisää lisäselvitystä ja pari viikkoa odottelua-ja hylätth päätös, perusteena edelleen avoliitto. Pari itkupuhelua ja vielä lisää lisäselvityksiä ennen kun asumistuki myönnettiin-ja siitäkin sossu rokotti heti puolet takaisinmaksuna. Hyvänä kakkosena tuli pankki; asiakkuuden siirryttyä Päijät-Hämeestä tänne, vaihtui kaikki mahdollinen tilinumerosta lähtien. Äkkiä uusi tilinro sossuun, jossa oli uusi toimeentulotukipäätös vireillä-no eikö ne hukkaa lomakkeen. Uudestaan siis sossuun. Päätös tuli suht nopeasti ja vaikka kuinka olin kertovani esim. tulevasta muutosta, tämä kuu pitää elää n.160 eurolla. Perusteena "hyvät" tulot (asumistuki ja työttömyyskorvaus, jonka käsittelyaika on vielä 2-3 viikkoa) Kelasta. Maksapa siinä sitten normaalin vuokran lisäksi takuuvuokra seuraavaan kotiin ja koita muuten elää...

P.S. Työttömyyspäivien viihdykkeeksi hankittu Sims-peli on ollu ahkerassa kulutuksessa. Viime yönä ei pelaamisen johdosta tullut lainkaan uni...
P.S.S. Jos ei muuta, niin ainakin työttömyyspäivät antaa aikaa kokeilla erilaisia dieettejä. Tällä hetkellä menossa on vauvanruokadieetti, jossa aamu- ja iltapalat ovat puuroa ja lämpimät ruuat (1-2 päivässä), iso pilttipurkkiruoka.
P.S.S.S. Hain syksyksi taas kouluun, pelkään että syksyllä kotona lorviminen sysää uuteen masennukseen. Tieto koulupaikan mahdollisesta saamisesta tulee kesäkuussa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti