15. helmikuuta 2020

Hyvä museo löytyi vahingossa

Mulla oli torstaina Turussa lyhyehkö meno ja koska P oli tarkoitus viedä samana iltana mummulaan, yhdistettiin nämä kaksi ja lähdettiin jo hieman puolen päivän jälkeen koko poppoo liikenteeseen. Edellisiltana olin googletellut missä Setämies voisi tyttöjen kanssa max. tunnin viettää ja silmiin osui Turun Biologinen museo. Koska pääsylippujen hinnat eivät päätä huimanneet (alle 7v ilmaiseksi, aikuinen 6e), otettiin ehdotukseni myöntyvästi vastaan.

Mun meno oli oletettuakin lyhyempi ja pääsin lähes heti liittymään museokierrokselle. En yleensä ole museoihmisiä, mutta tämä sykähdytti! Vaatimaton ulkokuori kätki sisälleen (auttavaisen henkilökunnan lisäksi) kymmenkunta loistavasti suunniteltua ja toteutettua "ikkunaa".
Eläimiä ja kasveja hieman teemoittain ja jokaisen näyttelyikkunan edessä oli koroke johon kiipeämällä pikkuväki (3v) näki paremmin. Ikkunoiden leveillä "ikkunalaudoilla" kyltit kertoivat suomeksi ja ruotsiksi mitä kaikkea kyseisestä teoksesta voi löytää. P bongaili innoissaan mm. siilejä, haukkoja ja käärmeitä, itse bongailin vieraampia lajeja. Näyteikkunoiden väleissä oli esillä eläinten luita ja tietotauluja mm. shamaaneista ja hiisistä.

Kierrettiin näyttely kaikessa rauhassa, aikaa meni puolisen tuntia. Olin pakannut P:lle välipalan mukaan ja syötiin se  museon pihassa olleella penkillä. Museon eteisestä olisi toki saanut ostaa pientä purtavaa ja juotavaa, mutta en etukäteen tätä tiennyt. Ensi kerralla tiedetään myös jättää ulkovaatteet ja rattaat eteiseen. Museokerrokseen oli muutama porras, joten rattailla ei ole mahdoton mennä, mutta pienen näyttelyn jaksaa kiertää myös lapsi (V) sylissä.
Evästauon jälkeen jatkettiin matkaa kohti mummulaa, P pääsi to-su yökylään. Setämiehellä on viikonlopun mittainen meno Helsingissä ja ollaankin nyt nautittu laatuaikaa V:n kanssa. Viime yönä tyttö nukkui n. 11h heräämättä kertaakaan, toivottavasti tulee tavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti