6. maaliskuuta 2019

Vahingossa hyvä kasvislasagne

2,5 dl tummaa soijarouhetta
vettä
lihaliemikuutio
1-2 pussia lasagnekastiketta
maitoa
130g tomaattisosetta
purkki (258g) kidneypapuja
margariinia tai voita vuoan voiteluun
lasagnelevyjä maun mukaan
juustoraastetta

Kiehauta 6 dl vettä, lisää joukkoon soijarouheet ja lihaliemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti (sen aikaa, että lihaliemikuutio ehtii sulaa) ja laita sivuun. Valmista lasagnekastike ohjeen mukaan. Meillä lasagne on usein ajateltu kahden päivän ruuaksi n.kolmelle henkilölle, joten teen kastikkeen aina kahdesta pussista. Kastikkeen ollessa valmista, sekoita tomaattisose ja kidneypavut soijan joukkoon ja tämä sekoitus kastikkeen sekaan. Laita uuni lämpenemään (180 astetta). Voitele vuoka ja lado lasagne. Aloita ja lopeta kastikkeella. Itse käytin tällä kertaa vuorokerroksin pinaatti- ja täysjyvälasagnelevyjä. Ripottele viimeisen kastikekerroksen päälle juustoraastetta ja paista n. 30 min. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.
Rakenne tai maku ei eronnut merkittävästi jauhelihalasagnesta ja tämä maistui hyvin jopa taaperolle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti