29. lokakuuta 2017

Vaaperon kanssa laivalla

Käytiin alkukuusta Petran kanssa Tallinnan risteilyllä ja ajattelin nyt jakaa muutaman vinkin vauvan/taaperon kanssa laivamatkaa suunnitteleville.

1. Omat eväät
Laivalta saa lasten purkkiruokaa mikäli ei ole allergioita ruokavaliota rajoittamassa ja mikäli on valmis maksamaan esim. pienestä pilttipurkista 0,50-0,70e enemmän kuin kaupasta mukaan ostettuna. Itse en ollut, joten otin purkkisoseet kotoa mukaan. Laivan korvikevalikoimaa en huomannut katsoa, mutta epäilen että ainakaan meille sopivaa Tuttelia ei valikoimasta olisi löytynyt. Omat ruuat ja juomat takasivat myös sen, että syömiset eivät olleet kiinni esim. laivaravintoloiden aukioloajoista.

2. Kylmälaukku & -kallet
Äsken mainittujen ruokien säilyttämiseen. Meillä matkassa oli pieni, 2-3 litran, kylmälaukku ja 2-3 kylmäkallea. Lähdettiin kotoa lauantaina yhden aikaan ja vielä sunnuntaina lounasaikaan (klo 12-13) oli kylmälaukussa sen verran viileää, että korviketta ja ruokia uskalsin sieltä tarjota. Välipalalla taidettiin syödä pelkkä hedelmäsose (säilyy avaamattomana huoneenlämmössä) ja seuraavan kerran sitten kotona päivällistä.

3. Kantoreppu
Facebook-ryhmästä bongattu idea osoittautui toimivammaksi kuin etukäteen osasin kuvitella. Petra viihtyi kantorepussa laivalla hyvin eikä tukittu esim. ahtaita tax freen käytäviä rattailla. Ravintoloissa istui kantorepussa sylissä, ei tarvinnut miettiä pöytäpaikkaa sen mukaan mihin rattaat saa. Rintarepussa Petra matkusti myös taksissa, joka jouduttiin yllättäen ottamaan satamaan palattuamme.

4. Matkarattaat
Lähinnä käytettiin matkatavaroiden siirtämiseen, mutta "vauvakin" niissä istui mm. terminaalissa lähtöä odotellessa ja Tallinnassa kierrellessä. Matkarattaat sai hytissä kasaan ja pois tieltä naulakon alle. Meillä on Graco Mirage+ matkarattaat, jotka tarvittaessa liikkuu/kääntyy jopa yhdellä kädellä (kevyet).

5. Muutama kiva lelu
Meillä oli tuttujen unikaverien lisäksi muutama suosikkilelu mukana. Nämä viihdyttivät terminaalissa, kun odoteltiin laivan lähtöä sekä hytissä ollessa. Helpotti huomattavasti kun ei tarvinnut miettiä mitä vauva nakertaa esim.vessakäynnin aikana tai sain itse vaihtaa vaatteita rauhassa ilman että toinen vaatii huomiota. Ehkä lapsi leikki hytin lattialla senkin hetken kiltisti, kun äitiä aamulla vähän torkutti...
"Pari" palloa enemmän laivan pallomeressä kuin kotiversiossamme. 
+1
Maksoin risteilylle mukaan Petran toisen kummitädin. Lupasin oman hytin ja aamupalan sillä ehdolla, että viettää illalla muutaman tunnin mun ja Petran hytissä pienemmän unta vahtiessa. Mä sain näin ollen pari-kolme tuntia omaa aikaa ja mm. rauhassa kierrellä kaupoissa ja käydä syömässä. Oli myös kiva, että oli seuralainen Tallinnassa pyörimiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti