12. lokakuuta 2017

"Näiden todistajien läsnäollessa, kysyn sinulta,..."

Kun keväällä 2016 Setämiehen kanssa päädyttiin kihloihin, sovittiin naimisiinmenolle muutama ehto; haluttiin ensin saada yhteinen lapsi, tuolla yhteisellä lapsella piti olla nimi annettu eikä häitä juhlittaisi kirkossa. Myöhemmin ehtoihin ilmestyi myös se, että tasa-arvoisen avioliittolain pitää mennä läpi; emme halunneet olla epäreilussa asemassa joihinkin kavereihin nähden.

Petra ilmoittelikin olemassaolostaan pari viikkoa kihlautumisen jälkeen ja loppuvuosi meni tehokkaasti raskauteen ja vauva-arkeen keskittyessä. Viime keväänä Setämies nosti hääajatuksen uudestaan esille ja ehdittiin muutamakin hääpäivä kalenteriin katsoa ennen kun todella päästiin maistraattiin asti.

Todistajiksi saatiin pari kaveria, joiden kanssa käytiin syömässä lyhyen vihkitoimituksen jälkeen. Ruuan jälkeen meidän osalta ilta jatkui "häämatkalle" Caribialle. Shampanjaa, pienehköt hieronnat, uimista ja illalla lähdettiin vielä tulevan hääbändin keikkaa katsomaan. Setämies näki kyseisen bändin ensimmäisen kerran ja vakuuttui, että "pojat" kannattaa häihin kutsua vieraita viihdyttämään.


Itse en halunnut naimisiinmenosta kertoa etukäteen kovinkaan monelle, tiesin että kaikki sukulaiseni eivät halunneet meidän menevän naimisiin enkä halunnut negatiivisten kommenttien pilata iltaani. Setämies kertoi muutamille läheisilleen, mm. vanhemmilleen ja esimiehelleen jotta sai hääpäivän vapaaksi. Itse laitoin maistraatin jälkeen tekstiviestit vanhemmilleni ja illalla hotellilla ollessa julkaistiin kuva shampanjalaseista ja vihkitodistuksesta facebook-ystävien nähtäväksi. Onnitteluja luonnollisesti satoi, pääosin yllättyneet ihmiset ovat olleet onnellisia meidän puolesta. Joukkoon kumminkin mahtuu niitäkin jotka mielensä pahoittivat ja niitäkin jotka epäkorrektisti kyselevät onko toinen lapsi tulossa, olenko vain Setämiehen rahojen perään jne. Tällaiset kommentit on paras jättää omaan arvoonsa, mutta se on toisinaan helpommin sanottu kuin tehty...

Vihkipäivän look:
Mekko H&M
Sukkahousut pinkmonkey.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti