9. elokuuta 2016

Tonnikalapasta

Aina törmään samaan tuskailuun, kun päivän ruuaksi suunnitelmissa on tonnikalapasta: useimmat googletetut ohjeet käskevät vain sekoittamaan tonnikalan ja keitetyt makaroonit keskenään, ilman uunissa paistamista mitä itse ruokaan kaipaan. Niissä ohjeissa joissa ruoka uuniin saakka pääsee, pidetään sitä siellä liki tunti-mitä en ymmärrä sillä onhan makaroonit jo keitetty kypsiksi ja tonnikalakin on syömiskypsää jo purkista. Jos sitten joskus olenkin onnistunut löytämään hyvän ohjeen, niin en ainakaan ole muistanut tallentaa sitä mihinkään kirjanmerkkeihin jotta seuraavallakin kerralla onnistuisin...
Tänään tonnikalavuoka valmistu ihan omasta päästä, kun en tuota samaa rallia reseptien kanssa jaksanut-ja oikeastaan oli vähän kiirekin, jotta Setämies saa vatsansa täyteen ennen kavereidensa luo lähtöä. Itse en vielä ole vuokaa maistanut, mutta Setämies sitä kovin kehui-ja kaksi kolmasosaa hupeni heti. Kovin pahaa se ei siis tällä ohjeella voinut tulla:

4 dl makaroonia
purkki tonnikalaa 
3/4 purkkia ruohosipulituorejuustoa (eli se mitä oli jäljellä)
purkki kermaa
juustoraastetta
Laitoin makaroonit keittymään ja sulatin toisessa kattilassa tuorejuuston, johon sekoitin kerman. Makaroonien valutus 10min keittymisen jälkeen ja tonnikalan sekoittaminen joukkoon. Tonnikala-makaroonisekoitus voideltuun uunivuokaan, kerma-tuorejuusto-litku päälle ja sekoitus. Päälle oman maun mukaan juustoraastetta ja 175-asteiseen uuniin siksi aikaa, että juusto suli (n.15min).
Erityisen herkulliselta se ei näytä, mutta maku lieneekin pääasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti