8. elokuuta 2016

"Mun piti olla se kaikkien aikojen paras kummitäti"

Joku aika sitten tuli facebook-seinälläni vastaan kuva paketista, jonka koulutaipaleensa tänä syksynä aloittava kummityttöni oli saanut. Paketti koostui kynistä, kumeista, viivottimista, vihoista, tarroista,...siitä kaikesta mitä pieni ihmisalku tarvitsee repun lisäksi opintiellä. Vaikka kuinka koitan olla iloinen, että meidän pieni on jo oikeastaan aika iso tyttö ja että hänelle on siunaantunut edes yksi kummi joka häntä hemmottelee, tunsin kateudenpistos sydämessäni. Mun piti olla se kaikkien aikojen paras kummitäti, joka ostaa tuollaiset. Se kummitäti joka vie vähintään kerran kesässä huvipuistoon ja jonka luona on mukava olla yökylässä, vanhempia paossa.
Vaikka kuinka toivoin, pidin mahdollisena, en ole nähnyt kummityttöäni kuukausittain. En ole koskaan vienyt häntä huvipuistoon, ei olla käyty kaksistaan edes karkkiostoksilla lähikaupassa. Kummityttöni ei ole koskaan ollut luonani yötä ja valitettavasti en usko, että ihan heti tuleekaan. Ei välimme ole sellaiset... En tiedä miten edes saisin välimme sellaisiksi, välimatkaa on tällä hetkellä melkein 140km, olen autoton, julkiset kulkee heikosti-ja pian minulla on kenties oma pieni prinsessa joka vaatii huomiota.

Paljon on Setämiehen kanssa puhuttu siitä millaiset kummit jälkikasvullemme haluamme. Vaikka aktiviisuus on toivottavaa, on huomioitava pitkät välimatkat ja hyväksyttävä se, että neljästä kummista yhtä lukuunottamatta kaikki ovat työläisiä ja perheellisiä. Uskonkasvatuksesta emme niin perusta, Matoa ei tulla kastamaankaan, mutta olisi mukava jos kummit voisivat tarjota erilaisia näkökulmia elämään. Olisivat sen verran näkyviä, että Mato tietäisi kenen puoleen voi kääntyä, jos elo kotona muodostuu hankalaksi. Olisi edes se yksi kummi, joka kesäisin veisi huvipuistoon.
Kummit on valittu ja tehtäväänsä kysytty. Kaikki, kaksi kummisetää ja kaksi kummitätiä, suostuivat. Eräs heistä onkin tulossa parin viikon päästä kylään, tuoden ensimmäiset tuliaiset masuasukille; itkuhälyttimet, vannan ja taaperokärryn. Kun nämä lahjat selvisi ja tuleva kyläily sovittiin, kuvittelin olevani kateellinen. Luulin, ajattelevani taas kuinka huono kummi olen itse ollut kun en mitään tuollaista ole aikoinaan kummitytölleni osannut viedä. Vaan ei, en ole kateellinen. Olen liikuttunut. Mato saa hyvät kummit ja voin olla turvallisin mielin. Voin olla varma, että joku heistä vie hänet huvipuistoon, kun sen aika koittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti