5. tammikuuta 2019

Lupaukset vuodelle 2019

Päivitän blogia ahkerammin
Viime vuonna tuli kirjoiteltua hävettävän vähän; vain neljä postausta koko vuoden aikana. Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun edellinen (Petra 1,5v) postaus on julkaistu. En aio näihin menneisiin tapahtumiin tarkemmin enään palata, mutta tärkeimpinä mainittakoon syyskuussa vietetty ensimmäinen hääpäivä (juhlittiin n. 50 läheisemmän sukulaisen ja ystävän kanssa sillä ei naimisiin mennessä juhlia järjestetty), nyt loppukeväästä syntyvä toinen lapsi ja mun töiden/opiskelujen loppuminen. Tällä vietetään aikaa Petran kanssa kotona, Setämies palaa joulutauolta töihin maanantaina. Petra (jatkossa P tai Mato) on jonkin verran sairastellut, valitettavasti myös korvatulehduksia viime huhtikuun tuubituksen jälkeen ja nyt lähiviikkoina ollaan menossa uudestaan tuubittamaan korvia. Toivottavasti se ja päiväkodista kotiin jääminen helpottaisi ja saataisiin viettää terve kevät.

Luen enemmän
Viime vuonna tuli hävettävän vähän myös luettua enkä edes keksi sille mitään järkevää syytä. Kevät oli toki raskas opiskelujen, töiden ja päiväkotirallin yhdistelmä, mutta ihmettelen miksi en kesän ja syksynkään aikana saanut luettua enempää. Koko vuoden kirjasaaliiksi jäi 5-6 kirjaa, parhaimpina vuosina olen kumminkin sen ~30 kirjaa lukenut. Setämiehen kanssa lähdettiin nyt mukaan helmet-lukuhaasteeseen. En usko, että ehdin määriteltyä 50 kirjaa lukea, mutta yritän kumminkin. Tällä hetkellä kesken taitaa olla kaksi ensimmäistä...

Pidän itsestäni huolta
Viime vuosi oli kokonaisuutena aika rankka ja oma hyvinvointi jäi monesti toiseksi. Ei tullut juurikaan liikuttua, syömiset oli mitä sattui ja epäsäännöllisestä ruokailusta seurasi kaikenlaisia vaivoja. Nyt aion panostaa enemmän veden juomiseen ja kasvisten syömiseen sekä lepäämiseen. Herkkupäivä saa olla kerran viikossa (alkuraskauden ja joulumässyttelyjen jälkeen...), poikkeuksena toki esim. syntymäpäivät joilla saa kohtuudella herkkuja maistella. Herkkupäivästä on hyvä pitää kiinni siinäkin mielessä, että tuo parivuotias taapero on valitettavasti päässyt karkkien, pullien ja muiden herkkujen makumaailmaan sisälle eikä etenkään hänen hampaille jatkuva herkuttelu ole hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti