24. joulukuuta 2016

Herkullinen taatelikaakku

Viime lauantaina tosiaan käytiin äitillä kylässä ja kotiin tuomisiksi saatiin tuoreita taateleita. Taisi olla ostanut yli omien tarpeidensa jostain joulumarkkinoilta... Vaikka aikamoinen herkkupylly olenkin, taatelit eivät pelkiltään enään uppoa. Niinpä niistä valmistui jouluksi taatelikakku, Valion sivuilta löydetyn ohjeen mukaan. Suosittelen!

250g kivettömiä taateleita
2dl glögiä tai vahvaa kahvia (itse käytin glögiä)
1dl sokeria
200g voita
2 munaa
1prk (200g) kermaviiliä
2tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
korppujauhoja
margariinia
Keitä taateleita glögissä tai kahvissa kunnes ovat pehmenneet, n. 15min. Hienonna vielä tarvittaessa sauvasekoittimella. Pehmitä voi huoneenlämmössä tai mikrossa, sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteessa, uunin alatasolla n. 60min. Kumoa hieman jäähtyneenä ja siivilöi halutessasi päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti